joi, 20 iunie 2013

" The more we’re willing to accept what is, we’ll find ourselves exactly where we belong. "


Cum e sa ai atatia oameni in jurul tau si, totusi, sa te simti atat de singur?
Sa stii ca, la final de zi, te intorci pe acelasi scaun pe care stai chircit si iti fumezi zilele, in acelasi pat, in acelasi loc, in aceeasi lipsa de companie, parca de fiecare data mai singur decat ai fost ieri?
Alergam intr-o rutina proprie, ne rezolvam problemele cotidiene, toate sau macar o parte din ele si, o data cu lasarea noptii, ne lasam macinati de lipsuri.
Atunci, la ora 1 noaptea, cand lipsa de somn isi spune cuvantul, ne dam seama ca am inceput sa trecem din ce in ce mai repede prin timp si fara sa ne dam seama.
“ Acasa “ nu mai exista de ceva vreme buna…acolo, treptat, au disparut oamenii, s-au schimbat locurile si parca fiecare reintoarcere iti sapa sufletul din ce in ce mai tare. “ Acasa “ te intorci pentru oamenii pe care ii iubesti, pentru peretii pe care ti-ai asternut copilaria, pentru orasul prin care ti-ai tocit incaltamintea...parca nu te mai doare atat de tare cand pleci, asa cum te durea inainte.
Te intorci “ aici “. Parca aterizezi pe aeroport in plina furtuna si nu stii din ce parte o sa te loveasca mai intai. Cu pasi marunti iti dai seama ca nu e o alegere in a sta in picioare…intervine necesitatea, disperarea de a face fata, de a te ridica la anumite asteptari, de a te amesteca printre ceilalti si, intr-o lume in care se incearca uniformizarea noastra continua, sa reusesti in a fi tu insuti e cea mai mare provocare si cea mai mare reusita sau cel mai mare esec. Parca incepe sa-ti fie dor de “ acasa “.
Urmeaza sa mergi “ undeva “..habar nu ai unde..e ca si cum te afli la o rascruce de drumuri, fara vedere in fata. Stii unde esti, poti sa vezi ce ai in spate, stii de unde ai plecat si unde ai ajuns pana acum. Atat. Ce urmeaza…tine de pasii pe care ii vei face in continuare.
In tot drumul asta, esti singur. Esti inconjurat de atatia oameni, dar esti singur. Ai atatea locuri in care ai fost si in care te regasesti, imbibate cu amintiri, dar nu ai un loc al tau, un loc in care poti sa stai cu capul in maini si sa simti ca esti parte din acel loc.
Ai ajuns la un o anumita pagina a vietii tale. In momentul asta, opreste-te si uita-te in jurul tau. Cati oameni vezi? O gramada. Uita-te totusi cu atentie la ei, gandeste-te ce au insemnat ei in viata ta sau ce inseamna, gandeste-te la cum ii vezi tu pe ei si incearca sa ii individualizezi. Ai putea sa spui ca din ei toti, pentru unul ai baga mana in foc ca iti este camarad de drum? Nu “ suflet-pereche ”, nu “ best friend “, om pur si simplu…sa stii ca poti sa pornesti intr-o directie doar stiind ca omul ala exista, ca drumul tau va fi mai usor de parcurs, ca indiferent de distanta sau de momentele in care va vedeti , el reprezinta un avant pentru tine, un punct de plecare sau o destinatie. Sa existe pur si simplu. Sa iti umple lumea doar prin existenta lui. Sa lipseasca fizic si totusi sa ai impresia tot timpul ca e langa tine si iti urmareste miscarile de peste umar.
Daca ai gasit acel om, bravo! Tine cu dintii de el si considera-te privilegiat.
Daca nu, vino langa mine si continua sa cauti..asta daca mai poti si daca esti suficient de incapatanat..

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu